»  Magazine  »  Design  »  Architecture  »  Workplaces, Reimagined 

«  back

Workplaces, Reimagined

Soaring stairwells, rooftop relaxation and floating desks. Welcome to the office of the future.

Workplaces, Reimagined

As we continue to pour over Frame Publisher’s inspiring book, ' The Other Office 2', we’ve handselected more of our favourite designs, whose beauty and practicality combine to create highly desirable - and productive - workplaces.

 

The Gores Group

Flanked by palm trees in true Beverly Hills fashion, The Gores Group HQ was reimagined by Belzberg Architects from an existing but outdated 1960s office block. Today, the exterior is paneled with textured glass that regulates the temperature year-round, as well as giving off the aesthetic of a pleasantly refreshing ice cube. Inside, instead of using table legs, “floating”desks promote an open office culture and there’s a large roof deck for staff relaxation. Soaring stairwells and bright, open spaces encourage a healthy working environment, with increased collaboration and decreased reliance on elevators. Curvy, modernist lines give the building’s heritage a well-deserved, if subtle, nod.

 

Gores-Group

Credit: The Gores Group by Bruce Damonte // Header: The Gores Group by Benny Chan

 

Park + Associates

Singaporean architectural firm Park + Associates had a controversial goal for their new workplace: an anti-office. Reflecting their progressive approach, the space was converted from the library of a formervschool, complete with imposing vaulted ceilings and original metal details. The design ring fences office activity to one area, while the rest of the space is given over to preserving the inherent character of the old library in all its bronze and steel splendour.

 

Park+Associates

Credit: Park + Associates  

 

Überholz

Mirroring the belief system of founder Nico Überholz, the design of his eponymous architectural practice is based on cubism. Comprised of clean lines, the building itself is minimalist and symmetrical, but far from lacking in design flair. Take the 380 kilo, 3.7-metre-tall oak door, for instance. Beyond it, glass walls looking out onto rolling hills create a vast open space of natural light, housing ten desks, which were also designed by Überholz himself - along with all the lighting. 

 

Ueberholz

Credit: Ueberholz by Ulrich Beuttenmüller for Gira

 

Frame_The_Other_Office_2

Credit: Frame Publisher’s The Other Office 2

31 / 03 / 2016 // by LigaStudios Team

YOU MAY ALSO LIKE

21 / 01 / 2016

Designing Productivity

Frame Publisher’s book, The Other Office 2, presents...

14 / 01 / 2016

21st Century Market Halls

The Rise of the 21st Century Market Hall...

05 / 11 / 2015

Must-See Museums Architecture

Must-See Museums Architecture 2015...

03 / 02 / 2015

Raiding goes Tokyo

An Austrian wine-growing village gathers ten Japanese star...

back to top